'Stop proces- Wilders'

Advocaat Moszkowicz: OM heeft niet het recht Wilders te vervolgen.

De vervolging van PVV-leider Geert Wilders moet onmiddellijk worden stopgezet. Dat betoogde Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz gisteren in de rechtbank in Amsterdam. Moszkowicz hield zijn niet-ontvankelijkheidsverweer, waarin hij opnieuw aangaf dat het OM niet het recht heeft om Wilders te vervolgen. De advocaat ging in op de beschikking van het gerechtshof van Amsterdam dat Wilders „al veroordeeld heeft”. Het was de beschikking van het hof die het OM dwong de PVV-leider toch te vervolgen voor groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. Volgens Moszkowicz gingen de raadsheren van het gerechtshof in hun beschikking veel te ver. Bovendien heeft één van hen, raadsheer Tom Schalken, daarna „te vuur en te zwaard” het vervolgbevel verdedigd. Onder meer tijdens een diner met één van Wilders’ getuigen. (NRC)