Sony biedt excuses aan voor hack Playstation

Hackers wisten vorige week gegevens van 77 miljoen klanten van Sony Playstation Network te verkrijgen. Het is een van de grootste datadiefstallen uit de geschiedenis van het web.

De hackers die onlangs toegang wisten te veroveren tot de klantgegevens van het Sony PlayStation Network (PSN), hebben mogelijk 10 miljoen creditcardnummers buitgemaakt. Gisteren gaf technologiebedrijf Sony toelichting op de inbraak waarbij de data van in totaal 77 miljoen PSN-klanten werden buitgemaakt. Het is een van de grootste datadiefstallen uit de geschiedenis van het web. Sony bood zijn excuses aan en ging diep door het stof: de hackers hebben gebruik gemaakt van een relatief oud lek waar het bedrijf niet van op de hoogte was.

Gamers ondervonden gisteren opnieuw problemen met producten van Sony. Online pc-spellen als Free Realms en DC Universe Online zijn niet te spelen: het gamebedrijf heeft de spellen offline gehaald als gevolg van een veiligheidslek. Dat liet het bedrijf weten in een eerste verklaring. (NRC)