Romkom op luxe locaties

dvd import

Pascal Chaumeil (regie): Heartbreaker (L’arnacoeur) ***

Omdat echt geslaagde romantische komedies uit Hollywood tegenwoordig dungezaaid zijn, is het zinnig om te kijken wat er in andere landen zoal in dit genre wordt gemaakt. De Fransen zijn er bijvoorbeeld behoorlijk goed in.

In 2006 was er het sterke Hors de prix, met Audrey Tautou. Afgelopen jaar werd L’arnacoeur een hit in Frankrijk en omringende landen. Het succes viel zodanig op dat remake-rechten al snel gekocht werden door productiebedrijf Working Title, maker van Notting Hill en Love Actually.

In L’arnacoeur speelt de Franse filmster Romain Duris de hoofdrol als charmeur die tegen betaling stelletjes opbreekt. Maar alleen als ze overduidelijk niet bij elkaar passen en bovendien gaat hij nooit met de vrouwen naar bed. Het gaat mis als hij verliefd wordt op de op het punt van huwen staande Juliette (Vanessa Paradis).

De net niet helemaal overtuigende romantische komedie moet het hebben van de luxe locaties rond Monaco en de innemende hoofdrolspelers. Wie zullen in de voetsporen kruipen van Duris en Paradis in de Amerikaanse remake?

André Waardenburg