Ook spitsstaking openbaar vervoer Amsterdam en Den Haag

In navolging van Rotterdam staken trams, bussen en metro’s volgende week ook in Amsterdam en Den Haag. Op vrijdag 13 mei wordt de dienstregeling in de hoofdstad tot 08.30 uur neergelegd waarna alles om 10.00 uur weer normaal moet rijden. In Den Haag wordt door vervoersbedrijf HTM op donderdag 12 mei gestaakt.

Vakbond Abvakabo FNV zegt dat het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB en HTM het voorbeeld volgen van de Rotterdamse collega’s van RET. Die houden een soortgelijke staking op woensdag 11 mei, meldt de NOS.

De stadsvervoerders verzetten zich tegen bezuinigingsplannen in het ov. Het kabinet wil 120 miljoen euro besparen en is bovendien van plan het openbaar vervoer internationaal aan te besteden.

De Amsterdamse en Rotterdamse vervoersbedrijven, samen met de Haagse collega’s van HTM, legden eerder in februari en april het werk neer.