Kortkolom sport

KNVB seponeert zaak beeldscherm Arena

Amsterdam. Ajax wordt niet vervolgd voor het uitzenden van tv-beelden tijdens het thuisduel tegen Excelsior. De aanklager betaald voetbal heeft de zaak geseponeerd. Ajax vertoonde op 24 april in de Arena beelden van treffers die Feyenoord maakte tegen concurrent PSV, waardoor het Ajax-publiek extra achter zijn elftal ging staan. De KNVB zou later wel een verbod kunnen instellen. „We beraden ons over reglementswijzigingen dan wel richtlijnen voor het vertonen van spelmomenten uit andere wedstrijden”, meldt een woordvoerder van de bond. (Novum)

Zes clubs in eredivisie voor vrouwenvoetbal

Zeist. De eredivisie voor vrouwen blijft bestaan. Zes clubs hebben de KNVB gisteren hun deelname toegezegd. Door het afhaken van AZ en Willem II was de toekomst in gevaar. Heerenveen en FC Utrecht besloten na aarzelingen toch verder te gaan. FC Twente, ADO, VVV en FC Zwolle zijn de overige clubs. (Novum)

Sprinter Theo Bos zegt af voor Ronde van Italië

Rotterdam. Theo Bos gaat zaterdag in Turijn niet van start in de Giro d’Italia. De Raborenner heeft een luchtweginfectie. De Australische sprinter Graeme Brown is zijn vervanger. Johnny Hoogerland is in de Giro de enige Nederlander van Vacansoleil. (Novum)

Higgins verslaat op WK snooker talent Trump

Sheffield. John Higgins is voor de vierde keer wereldkampioen snooker geworden. De 36-jarige Schot was in de finale in Sheffield met 18-15 te sterk voor de 21-jarige Engelsman Judd Trump. (Novum)