Harmes stopt ermee

Suzanne Harmes, een van de succesvolste Nederlandse turners, beëindigt haar topsportcarrière.

Suzanne Harmes (25) stopt met turnen. Dat heeft ze gisteren laten weten. De reden is dat Harmes, een van de succesvolste Nederlandse turners ooit, geen mogelijkheden meer ziet haar studie en de opvoeding van haar zoon Lugano te combineren met een topsportcarrière. Haar mededeling komt niet als een verrassing; Harmes heeft een gevorderde turnleeftijd en had dit voorjaar al een pauze ingelast. Bovendien besefte ze dat plaatsing van de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen niet reëel is. „Het is tijd om een ander leven op te bouwen. Ik ben tevreden met wat ik in de turnsport bereikt heb. Ik kijk dan ook met trots terug op een mooie tijd met als persoonlijke hoogtepunten de EK- en WK-medailles in 2005 en de deelname aan de Olympische Spelen van Peking na de bevalling van mijn zoon Lugano in 2007. Ik heb mijn laatste wedstrijd in een vol Ahoy mogen turnen tijdens het WK in oktober, achteraf een mooie afsluiting. Ik heb de afgelopen maanden lang getwijfeld. Het bleek een lastige keuze om iets los te laten wat ik mijn hele leven met veel plezier heb gedaan. Maar het voelt goed zo.” (NRC)