Geen straf Ajax voor tonen videobeelden

Ajax wordt niet bestraft voor het tonen van videobeelden in de Amsterdam Arena van de wedstrijd Feyenoord - PSV. Dat heeft de KNVB besloten na onderzoek van de aanklager betaald voetbal.

In de Arena werden op zondag 24 april in de wedstrijd tegen Excelsior beelden vertoond van doelpunten van Feyenoord tegen PSV. Die leidden tot gejuich op de tribune. Door het verlies van PSV in Rotterdam doet Ajax weer volop mee om het landskampioenschap. Excelsior-coach Alex Pastoor beklaagde zich na de wedstrijd over de gang van zaken. Zijn team hield Ajax lange tijd op 1-1. Volgens hem motiveerden de beelden en het gejuich het elftal van Ajax op een oneigenlijke manier. De Amsterdamse club won uiteindelijk met 4-1.

De KNVB beraadt zich volgens de NOS momenteel over eventuele reglementswijzigingen dan wel het opstellen van richtlijnen voor het vertonen van niet-discutabele momenten uit andere wedstrijden. KNVB-reglementen voorzien al wel in de bepaling dat videobeelden van beslissingen van de scheidsrechter niet worden herhaald, om het publiek niet onnodig op te hitsen.

Geen huldiging na bekerfinale

Zowel FC Twente als Ajax zien af van een huldiging na de bekerfinale tussen de twee clubs aanstaande zondag 8 mei. Dat maakten de clubs vandaag bekend. De week erop spelen de twee opnieuw tegen elkaar in de laatste competitiewedstrijd. Dan wordt gespeeld om het landskampioenschap.