Geen beroep zaak-Kroon

Het OM verwacht niet dat het gerechtshof tot een ander oordeel komt dan de militaire strafkamer.

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat niet in hoger beroep tegen de vrijspraak inzake drugsbezit van de geridderde militair Marco Kroon. Het OM in Arnhem verwacht niet dat het gerechtshof tot een ander oordeel zal komen dan de militaire strafkamer op 22 april deed. Kroon werd toen tot een boete veroordeeld voor het bezit van stroomstootwapens.

Gebruik van cocaïne of mdma (xtc) werd niet bewezen geacht. Een veroordeling had Kroon zijn baan bij defensie en zijn Militaire Willemsorde kunnen kosten. Hij kreeg die onderscheiding in 2009 voor moed tijdens gevechten in Afghanistan. Kroon had zelf al aangegeven niet in beroep te gaan. De veroordeling voor het bezit van de stroomstootwapens hoeft geen gevolgen te hebben voor zijn baan bij Defensie. (NRC)