Espresso met makelaar villa Osama Bin Laden

Verkeerde foto De Pakistaanse makelaar staat erop dat hij mijn espresso betaalt. Ik vraag hem of hij al veel aanvragen voor bezichtiging van het huis van Osama Bin Laden heeft ontvangen. ‘Mijn telefoon staat roodgloeiend,’ zegt hij en hij laat mij trots zijn Nokia 6230i zien. ‘Vanuit de hele wereld word ik gebeld. Uit Jemen,


Verkeerde foto

De Pakistaanse makelaar staat erop dat hij mijn espresso betaalt. Ik vraag hem of hij al veel aanvragen voor bezichtiging van het huis van Osama Bin Laden heeft ontvangen. ‘Mijn telefoon staat roodgloeiend,’ zegt hij en hij laat mij trots zijn Nokia 6230i zien. ‘Vanuit de hele wereld word ik gebeld. Uit Jemen, uit Bahrein, uit Syrië.’ De makelaar legt uit: ‘Zo vaak komt er niet een villa met hoge muren en prikkeldraad op de markt.’ Hij neemt een slokje van zijn espresso. ‘Gaddafi heeft ook interesse, hij wil het huis kopen als het verplaatst kan worden naar Libië.’ De makelaar wijst naar de overkant, naar het huis van Bin Laden. ‘Makelaardij Ikram & Sons kan veel,’ zegt hij. ‘Maar er zijn grenzen.’

We lopen het huis binnen. ‘Let niet op de bloedvlekken,’ zegt de makelaar. ‘De muren kunnen wel een likje verf gebruiken.’ Verder voldoet het huis aan alle wensen van deze tijd. Nou ja, bijna alle wensen. Er is geen internet- en telefoonaansluiting. ‘Maar wel een moderne keuken, een badkamer met jacuzzi, een fitnessruimte, een bioscoop, een sauna, een wijnkelder.’ De makelaar vertelt dat Google Maps gisteren een verkeerde foto op internet heeft gezet. ‘Dat hebben ze met opzet gedaan. De Amerikanen zijn bang dat het een bedevaartsoord wordt.’ De makelaar schudt zijn hoofd. ‘We richten ons juist ook op een westerse doelgroep. Denk aan Zwitserse pensionado’s. Je kunt hier in de omgeving prachtige bergwandelingen maken.’ Hij wijst naar de toppen in de verte. De vraagprijs? ‘Eén miljoen dollar,’ antwoordt de makelaar. ‘En de snelle beslisser krijgt er een golfballenset bij.’ Hij wijst naar de midgetgolfbaan in de tuin.