Duinbrand Schoorl onder controle

Bij de duinbrand bij Schoorl is gisteravond het sein brand meester gegeven. De brand is nog niet geblust, meldt de Noord-Hollandse gemeente Bergen op zijn website. “We zijn nu bezig de laatste brandhaardjes te blussen”, zegt een woordvoerder tegen Novum. Zij verwacht dat het vuur dinsdag nog wordt gedoofd.

Het sein werd tegen elf uur gisteravond gegeven. Gisteren was het plan nog om de hele nacht en de hele dinsdag door te gaan met nablussen. ‘s Nachts zijn daarvoor korpsen uit Noord-Brabant, Utrecht, Limburg, Twente en militairen ingezet. Vandaag wordt het nablussen gedaan door militairen en brandweermannen uit Utrecht en Gelderland.

Het gebied dat door de brand is getroffen is circa tweehonderd hectare groot. Bij de brand is voor zover bekend niemand gewond geraakt. De Noord-Hollandse duinen worden al enkele jaren geteisterd door branden. In veel gevallen wordt brandstichting vermoed.

Zondag werden twee verdachten aangehouden, maar zij werden gisteren vrijgelaten. Ze hebben volgens de politie niets met de branden te maken.