Brabanders wilden aangifte doen van moord op Osama bin Laden

In Tilburg hebben twee mannen geprobeerd aangifte te doen van moord op Osama bin Laden en enkele van zijn medestanders.

De 30-jarige jurist Ruud Snoeren uit Kaatsheuvel en de 29-jarige Terry Flohr uit Waalwijk betichten de Verenigde Staten van liquidatie van de terroristenleider, meldt het Brabants Dagblad.

Het tweetal deed aangifte in het bijzijn van Brabants Dagblad-journalist Rik Goverde:

Twitter avatar BDRikGoverde Rik Goverde Zit nu bij politie: 2 mannen willen aangifte doen tegen VS van moord op Osama bin Laden. Politie neemt aangifte niet op, wel melding #obl

Zij namen aanstoot aan de jubelstemming en de felicitaties aan de Amerikaanse regering vanuit de hele wereld, na de dood van Bin Laden. Snoeren:

“We zijn echt kwaad. Er is een dader van een moord, die op tv heeft bekend en die het bewijs in handen heeft, maar het in zee dumpt. En de wereld juicht erbij.”

Tweetal doorverwezen naar Internationaal Strafhof

De aangifte is niet opgenomen, daar het geen zaak is van de Tilburgse politie. Wel is er een interne melding van gemaakt en is het tweetal doorverwezen naar het Internationaal Strafhof in Den Haag. Volgens een woordvoerder van de politie is het de eerste dergelijke melding in Tilburg.

Snoeren en Flohr overwegen of zij inderdaad naar het Internationaal Strafhof zullen stappen:

“We gaan ons beraden. Misschien toch maar een mail sturen naar het Internationaal Strafhof.”

Zondagnacht werd Bin Laden gedood door Amerikaanse troepen in een villa in Pakistan. Er kwamen nog drie mannen om, onder wie een van de zonen van Bin Laden.

Lees hier meer over Osama Bin Laden.