4 redenen om uit te gaan

1 wetenschap & film

Science & Fiction

Utrecht: Louis Hartlooper Complex. Op 3 & 31 mei, 14 & 28 juni. Tijd: 19.00u. www.hartlooper.nl

Het Louis Hartlooper Complex en USBO (onderdeel van de Universiteit Utrecht) vertonen een reeks films over de samenleving van de nabije toekomst, met inleidingen van wetenschappers. De cyclus trapt af met La Antena (2007) van Esteban Sapir. Inleiding: prof. dr. Eugène Loos.

2 lezing & debat

Persvrijheid

Amsterdam: TrouwAmsterdam. Tijd: 14.30/19.00-23.00u. Gratis, wel aanmelden via info@persvrijheid.nl

Birgitta Jónsdóttir – initiator van het Icelandic Modern Media Initiative, IJslands parlementariër en voormalig woordvoerder van WikiLeaks – verzorgt vandaag, op de Internationale Dag van de Persvrijheid, de Persvrijheidlezing. Jónsdóttir is ook één van de sprekers in het debat over de donkere kanten van internet, tijdens de Avond van de Persvrijheid.

3 muziek

Lior Attar

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 20.15u. Prijs: 10 euro. www.tivoli.nl

De Australische singer-songwriter Lior Attar debuteerde in 2005 met het in zijn vaderland goed ontvangen album Autumn Flow. Twee albums later is Lior klaar voor de sprong naar Europa. Voor liefhebbers van gevoelige singer-songwriterpop.

4 theater

Space: The Cloud

Amsterdam: Brakke Grond. Tijd: 17.30 (Engelstalig), 20.30u (Nederlandstalig). Ook op 4 mei, 21.00u (Nederlandstalig). Kaarten: 10 / 5 euro. www.brakkegrond.nl

Een speciale versie van de interactieve theaterdocumentaire The Cloud, toegesneden op Nationale Herdenkingsdag op 4 mei. Theatergroep Space neemt het publiek mee naar het jaar 2061 en kijkt terug naar het heden.