Wilders vandaag weer voor rechter

Wilders staat vanmorgen weer voor de rechter voor het aanzetten tot discriminatie en haat. De wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam bepaalde twee weken geleden dat de rechters in het proces niet opnieuw worden vervangen.

Wilders’ advocaat Bram Moszkowicz had om andere rechters gevraagd, omdat de rechtbank had geweigerd een onderzoek in te stellen naar meineed door Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks, die in het proces optrad als getuige. Volgens Moszkowicz had Hendriks daarbij gelogen. Wilders noemde de afwijzing van het wrakingsverzoek teleurstellend.

Moszkowicz diende in oktober ook een verzoek in om de rechters te vervangen. Destijds kreeg hij zijn zin. Het proces begon daarna van voren af aan, met andere rechters. De raadsman betoogt naar verwachting vandaag dat het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk is en vervolging moet staken.

Bekijk hier live het proces of volg @kustawbessems (De Pers) en Saskia Belleman (De Telegraaf) via Twitter.