Moszkowicz wil dat proces-Wilders stopt

Geert Wilders vandaag in de rechtbank in Amsterdam.
Geert Wilders vandaag in de rechtbank in Amsterdam. Foto AFP / Koen van Weel

De vervolging van Geert Wilders moet onmiddellijk worden stopgezet. Dat betoogde Wilders’ advocaat Moszkowicz vandaag in de rechtbank in Amsterdam.

Moszkowicz hield zijn niet-ontvankelijkheidsverweer, waarin hij opnieuw aangaf dat het Openbaar Ministerie niet het recht heeft om Wilders te vervolgen.

Het ging vanmiddag opnieuw over het beruchte diner in mei vorig jaar waarbij raadsheer Tom Schalken zou hebben geprobeerd de islamkenner Hans Jansen te beïnvloeden. Schalken was lid van het gerechtshof dat bepaalde dat Wilders moest worden vervolgd. Jansen treedt op verzoek van de verdediging op als getuige-deskundige in het proces. Het diner vond plaats bij Hendriks thuis.

Twitter avatar SaskiaBelleman Saskia Belleman Schalken had volgens Moszkowicz hoe dan ook ” moeten wegblijven van die man, die getuige-deskundige was”. #Wilders
Twitter avatar SaskiaBelleman Saskia Belleman Moszkowicz deelt nog sneer uit naar Schalken. “Schalken is nul op gebied islam. Jansen een autoriteit.” #Wilders

Uit het laatste woord van Wilders:

Maak een einde, nu, aan deze schertsvertoning, aan dit politieke proces, waar ik nog voordat ik verdachte was, al door het Hof ben veroordeeld. Als u dat doet, en dat hoop ik vurig, komt dat zowel de vrijheid van meningsuiting als het aanzien van de rechterlijke macht maar ook het aanzien van de rechtsstaat ten goede.

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders Ik hoop vurig dat niet-ontvankelijkheidsverweer Moskowicz slaagt. Mijn laatste woord vandaag bij rechtbank Amsterdam: http://bit.ly/kg2PJY

De PVV-leider staat terecht voor discriminatie en belediging van moslims en het aanzetten tot haat jegens hen. De wrakingskamer van de rechtbank in Amsterdam bepaalde twee weken geleden dat de rechters in het proces niet opnieuw worden vervangen.