Kortkolom sport

Britse bokser Sir Henry Cooper (76) overleden

Londen. De Britse oud-bokser Sir Henry Cooper, een van de meeste populaire sporters in zijn land die bekend werd omdat hij Muhammad Ali tegen de grond sloeg, is gisteren op 76-jarige leeftijd overleden. Cooper was de eerste bokser die in de adelstand werd verheven. In 1963 sloeg de Britse zwaargewicht in een partij tegen Muhammad Ali, toen Cassius Clay geheten, zijn opponent met een rechtse hoek tegen de grond. Clay won de partij wel. Cooper won Britse en Europese titels, en werd kampioen van het Gemenebest, maar hij won nooit een wereldtitel. (AP, Reuters)

Chelsea wint en United verliest in titelstrijd

Londen. Manchester United is nog niet zeker van de titel in de Premier League. United verloor gisteren in Londen de topper tegen Arsenal met 1-0 door een treffer van Ramsey na een voorzet van Van Persie. Beide ploegen hadden recht op een strafschop die niet werd gegeven. De ploeg van Sir Alex Ferguson heeft met nog drie speelronden te gaan slechts drie punten voorsprong op nummer twee Chelsea, dat zaterdag met 2-1 van stadgenoot Tottenham Hotspur won. Nummer drie Arsenal heeft zes punten achterstand. Zondag staat de topper United-Chelsea op het programma. (NRC)

Borussia Dortmund behaalt Duitse titel

Dortmund. Borussia Dortmund is voor de zevende keer in de historie Duits voetbalkampioen geworden. Dortmund won zaterdag thuis met 2-0 van FC Nürnberg, terwijl concurrent Leverkusen met 2-0 verloor van FC Köln. Voor Dortmund is het de eerste landstitel sinds 2002. Bayern heeft door een 4-1 thuiszege op Schalke 04 de derde positie heroverd op Hannover. Robben maakte de openingstreffer voor Bayern, dat twee punten voorsprong heeft in de strijd om een plaats in de voorronde van de Champions League. (Novum)

Milan bijna zeker van kampioenschap Serie A

Milaan. AC Milan kan de titel in de Serie A amper meer ontgaan. De club van de Nederlanders Seedorf, Van Bommel (geschorst) en Emanuelson (gepasseerd) won gisteren in San Siro met 1-0 van Bologna. Hierdoor behoudt Milan een voorsprong van acht punten op stadgenoot Inter, dat zaterdag op het nippertje met 2-1 bij Cesena won. Er zijn nog drie speelronden. Milan heeft volgende week bij Roma een punt nodig. De club won in 2004 de laatste titel. (Novum)

Competitienederlagen Barcelona, Real Madrid

San Sebastian. Barcelona is bij Real Sociedad tegen de tweede seizoensnederlaag aangelopen in de Primera Division. De koploper verloor zaterdag met 2-1. Real Madrid verloor eerder op de dag thuis met 3-2 van Zaragoza, waardoor het verschil acht punten blijft in Catalaans voordeel. Er zijn nog vier speeldagen. (Novum)

Volleybalsters Weert behalen landstitel

Rotterdam. De volleybalsters van Weert zijn landskampioen. Weert won het beslissende duel in de play-offs tegen Pollux uit Oldenzaal in vier sets. Weert werd in 2000 voor het eerst kampioen en won de tweede titel uit de clubhistorie. (NRC)

Degenkolb wint Rund um den Finanzplatz

Frankfurt. De Duitser John Degenkolb heeft gisteren de Rund um den Finanzplatz gewonnen. De wielrenner van HTC-Highroad was in de wereldbekerwedstrijd in in Frankfurt de snelste in een massasprint. (Novum)