Betoging tegen regering Maldiven hard neergeslagen

Maldivian police officers detain a journalist during a protest in Male, Maldives, Sunday, May. 01, 2011. Maldives' police have used tear gas and batons to break up a protest demanding that President Mohamad Nasheed step down. Dozens of people have been arrested.(AP Photo/Sinan Hussain)
Maldivian police officers detain a journalist during a protest in Male, Maldives, Sunday, May. 01, 2011. Maldives' police have used tear gas and batons to break up a protest demanding that President Mohamad Nasheed step down. Dozens of people have been arrested.(AP Photo/Sinan Hussain) Maldivische politieagenten arresteren een journalist gedurende protesten in Male. Foto AP / Sinan Hussain

De Maldivische politie heeft in de hoofdstad Male een massale betoging tegen president Mohamad Nasheed neergeslagen met wapenstokken en traangas. Daarbij zijn tientallen mensen gewond geraakt. Ook zijn veel mensen gearresteerd.

Duizenden betogers hadden zich gisteravond in het centrum van Male verzameld om te protesteren tegen de economische malaise waarin de archipel verkeert en het wanbeleid van de regering. Volgens de organisatoren waren er zo’n vijfduizend man op de been.

Politiewoordvoerder Ahmed Shiyam zei dat de demonstranten gevraagd werd te vertrekken, maar daarop begonnen zij te gooien met voorwerpen naar de politie. Hij zei dat tien mensen werden gearresteerd voor het beschadigen van eigendommen.

Het protest was georganiseerd door de oppositiepartij Dhivehi Raithunge, die wil dat Nasheed aftreedt en er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Nasheed is vooralsnog van plan zijn ambtstermijn van vijf jaar af te maken. Hij kwam in 2008 bij de eerste democratische verkiezingen in de archipel aan de macht.


Grotere kaart weergeven