Ajax en Twente nog in race voor landstitel

Ajax houdt in de strijd om de landstitel alles in eigen hand. De ploeg van trainer Frank de Boer won vanmiddag de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met 2-1. Maar FC Twente is gevaarlijk dicht bij prolongatie van de landstitel.

De koploper van de Eredivisie was vanmiddag in eigen stadion met 4-0 te sterk voor hekkensluiter Willem II. Twente heeft één punt voorsprong op Ajax, dat de Tukkers over twee weken ontvangt. PSV staat daar twee punten achter.

Veel druk Twente op Willem II

Twente begon geconcentreerd, maar had veel mogelijkheden nodig om tot scoren te komen. Uitblinker Bryan Ruiz werd tot tweemaal toe gevaarlijk alvorens hij Luuk de Jong op slag van rust onzelfzuchtig op maat bediende. De jonge aanvaller kon simpel binnentikken, waardoor de landskampioen met een 1-0 voorsprong ging rusten.

De Jong kijkt terug op de wedstrijd:

Ook na de pauze zetten de Tukkers vroeg druk. Een schotje van Ruiz ging nog net naast via een Tilburgs been, maar in de daaropvolgende hoekschop bracht Douglas de 2-0 op het bord. De Braziliaan kon vrij inschieten bij de tweede paal. Willem II kon daar aanvallend weinig tegenover stellen. Een eigen goal van invaller Dragan Jelic zorgde voor de 3-0.

Met het verlies tegen FC Twente degradeert Willem II uit de Eredivisie. Concurrent VVV-Venlo verrassend met 3-2 won van Feyenoord. Willem II speelde sinds het seizoen 1987/88 onafgebroken op het hoogste niveau.

PSV geen kans meer op landstitel

Wanneer Twente over twee weken een punt pakt in de Arena wint het voor de tweede maal op rij de landstitel. Ajax legt bij winst na zes jaar weer beslag op de schaal. PSV kan geen kampioen meer worden, maar heeft een goede kans op plek twee. Bij winst in Groningen over twee weken is het verzekerd van een plaats in de voorronde van de Champions League.

AZ bijna zeker van vierde plaats

AZ heeft zich bijna verzekerd van de vierde plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen thuis met 5-1 van De Graafschap en zagen concurrenten Roda JC en ADO Den Haag verliezen. De ploeg van Gertjan Verbeek heeft met nog één duel te gaan drie punten voorsprong op FC Groningen. AZ heeft een veel beter doelsaldo en kan directe plaatsing voor de Europa League nauwelijks ontgaan.

De reactie van Kolbeinn Sigthórsson na de 5-1 overwinnig op De Graafschap. De IJslander scoorde zelf de eerste en de derde goal: