Syrische ambassadeur niet langer welkom op bruiloft prins William

British Union Jack flags decorate the Mall leading to Buckingham Palace in London, on April 27, 2011. Hundreds of members of the military took part Wednesday in a pre-dawn rehearsal for the wedding of Prince William and Kate Middleton as Britain readied itself for the biggest royal event for 30 years. AFP PHOTO / LEON NEAL 'The Mall', de allee die naar het Buckingham Palace leidt. Foto AFP / Leon Neal

De huwelijksuitnodiging voor de Syrische ambassadeur om de bruiloft van de Britse prins William en Kate Middleton bij te wonen is ingetrokken. Reden is de brute reactie van het regime van president Bashar al-Assad op de recente betogingen voor meer democratie in Syrië.

Mensenrechtengroeperingen uitten felle kritiek op de uitnodiging voor de Syrische ambassadeur Sami Khiyami. Bij het neerslaan van betoginginen in verschillende Syrische steden zijn volgens mensenrechtenorganisaties al ruim 400 burgers gedood.

De Britse regering laat weten vertegenwoordigers te hebben uitgenodigd van alle landen waarmee ze “normale betrekkingen” heeft, maar dat de aanwezigheid van de Syrische ambassadeur op dit moment “onacceptabel” is.

Vandaag werd het het officiële programma van de bruiloft openbaar gemaakt.