Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

South Park pakt de Apple-praktijken aan

Beeld uit de South Park-aflevering van gisteravond bij Comedy Central.
Beeld uit de South Park-aflevering van gisteravond bij Comedy Central.

Wanneer Apple - bij een update van iTunes of het aanschaffen van een app - je vraagt akkoord te gaan met de nieuwe voorwaarden, klik je meestal gewoon op ‘akkoord’, zeker? Slecht idee. Bovendien slaan ze in het geheim je locatiegegevens op, ook al wordt dat als misverstand weggezet. South Park pakt de kwestie aan.

Gisteravond werd de eerste aflevering van het 15e seizoen uitgezonden in de VS. Kyle heeft zonder er acht op te slaan de vernieuwde gebruiksvoorwaarden geaccepteerd en dat komt hem duur te staan. De Apple-mensen weten hem te vinden (want hij heeft Apple-producten bij zich) en gebruiken hem voor een nieuw product.

http://www.youtube.com/watch?v=KlBkCoeij4c

Zodra de hele aflevering online beschikbaar is, verschijnt die hier.