5 redenen om tv te kijken

1 Sport

Wereldkampioenschap snooker

BBC 2, 13.30-18.15 u.

Rechtstreeks verslag van het WK snooker vanuit het Crucible Theater in Sheffield. Het belangrijkste snookerevenement van het jaar is alweer eventjes onderweg. Vandaag worden de eerste kwartfinales gespeeld. De finale wordt gespeeld op 1 en 2 mei. Titelverdediger Neil Robertson ligt al uit het toernooi.

2 kookprogramma

Jamie’s 30 minute meals

RTL 4, 16.35-17.05 u.

De Britse televisiekok Jamie Oliver laat zien dat het helemaal geen zware opgave hoeft te zijn om aan het eind van de dag een mooie maaltijd op tafel te toveren. Jamie laat zien hoe je in precies dertig minuten een volwaardige maaltijd bereidt. In deze aflevering maakt hij salade met eend.

3 Film

The Constant Gardener

RTL 8, 20.30-23.15 u.

De sociaal bewogen vrouw van de in Kenia werkende diplomaat Justin Quale (Ralph Fiennes) wordt op gruwelijke wijze vermoord. Justin vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. The Constant Gardener wisselt flashbacks naar het begin van de relatie tussen Justin en Tessa af met Justins onderzoek. Tijdens zijn speurtocht naar doen en laten van zijn vermoorde vrouw wordt Quale niet alleen geconfronteerd met haar huwelijkse ontrouw maar stuit hij ook op een complot waarbij behalve een internationaal farmaceutisch bedrijf ook het Britse Hoge Commissariaat betrokken blijkt te zijn. Naar het boek van John Le Carré. Regie: Fernando Meirelles.

4 Wetenschap

BreinGeheim

Ned. 2, 21.25-22.00 u.

Populair-wetenschappelijk magazine gepresenteerd door Charles Groenehuijsen. In deze aflevering staat het babybrein centraal. Vroeger dacht men nog dat babyhersenen bij de geboorte al volledig ontwikkeld waren. Maar tegenwoordig weten we beter. In de eerste levensjaren gebeurd er nog een hele hoop in het jonge brein.

5 Docu

Kate Middleton: de nieuwe prinses Diana?

SBS 6, 23.20-00.20 u.

Documentaire waarin Middleton wordt vergeleken met prinses Diana.