Prins heeft meer percelen

De hernieuwde controverse over de villa van prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Mozambique moet niet doen vergeten dat deze verdachte zaak niet de enige is waarbij prins en prinses betrokken zijn. In het artikel van 18 april wordt geen aandacht besteed aan de kwestie rondom de twee percelen die het paar (op naam van Máxima) in het zuiden van Argentinië voor ca. 2,5 miljoen dollar heeft gekocht. Die zaak, hoewel alom bekend, is nog controversiëler omdat de vorige eigenaar van dat land, architect en projectontwikkelaar Abelardo Hoch, door de Argentijnse justitie voor zijn frauduleuze handelingen met een belangrijke, regionale bank wordt onderzocht. Het gekochte land ligt trouwens in de buurt van Martín Zorreguieta’s (broer van de prinses) landgoed en luxe restaurant, en de notariële afhandeling van de transactie werd door bemiddeling van Jorge Zorreguieta (vader) geregeld.

Het is jammer dat de toekomstige vorsten van Nederland, die symbool van de moraal en beste tradities van het land zouden moeten zijn, verwikkeld zijn in minstens twee dubieuze zaken in twee verschillende landen én continenten. Of is zelfs dit een Nederlandse traditie geworden?

Carlos Micháns

Utrecht