Deze mensen zijn uitnodigd voor De Bruiloft

Rowan Atkinson is een van de 1900 gasten van de bruiloft van aanstaande vrijdag.
Rowan Atkinson is een van de 1900 gasten van de bruiloft van aanstaande vrijdag. Foto Reuters / Will Burgess

De Britse monarchie heeft zojuist de complete gastenlijst voor de bruiloft van William en Kate, aanstaande vrijdag, bekendgemaakt. De Beckhams mogen komen, Elton John en Rowan Atkinson (Mr. Bean) ook. Obama en Sarkozy vonden geen uitnodiging op de mat.

Dat David en Victoria Beckham welkom waren was al even bekend en hetzelfde gold voor Elton John en regisseur Guy Ritchie (van onder andere Snatch). Uiteraard mag ook de uitverkoren fotograaf Mario Testino erbij zijn. Koningin Beatrix kreeg een uitnodiging, maar moest afslaan in verband met Koninginnedag, een dag later. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima reizen wel af naar Londen.

Nieuw zijn de uitnodigingen voor zangeres Joss Stone en Rowan Atkinson. Die laatste is een goede vriend van Prins Charles, de vader van William. Stone zong op het Concert For Diana in 2007. Zwemmer Ian Thorpe vertegenwoordigt vrijdag de sportwereld.

De gekroonde staatshoofden van Bahrein, Denemarken, Spanje, Noorwegen en Marokko zijn er vrijdag ook bij, net als leden van de Britse regering en oorlogsveteranen. Een van hen is Lance Corporal Martyn Compton, die in 2006 hevig verbrandde en zijn oren en neus verloor tijdens een aanval in Afghanistan. Hij is een goede vriend van Prins William.

Omdat alleen gekroonde staatshoofden uitgenodigd zijn, ging de uitnodiging voorbij aan de neuzen van onder anderen Barack Obama en Nicolas Sarkozy.