Weer

We gaan een zonnig en warm Paasweekend tegemoet, maar wel met een lokale onweersbui.

Door de gunstige ligging van een hogedrukgebied is de wind bij ons nog steeds oostelijk en is de aangevoerde lucht warm. Gisteren en vandaag zagen we wel wat bewolking en de ontwikkeling van een paar buien. Ook morgen zal dit weer gebeuren.

Begin volgende week dient zich een nieuw hogedrukgebied aan boven Engeland en wordt bij ons de stroming noordelijk. Geleidelijk stroomt koelere lucht ons land binnen, maar vooralsnog is het zomers. Eventuele buienwolken lossen vanavond op.

Vannacht zijn er veel opklaringen, maar er ontstaat ook weer wat bewolking. Het wordt niet kouder dan 10 graden.

Morgen lijkt op vandaag met ’s ochtends hier en daar wat bewolking maar op de meeste plekken zon. ’s Middags ontstaan wat stapelwolken die vooral in het zuiden tot een onweersbui kunnen leiden. De oostenwind is zwak tot matig en de maxima liggen tussen 19 graden op de Wadden en 25 graden in het oosten. Ook op Eerste Paasdag kan er nog een bui vallen. Vanaf Tweede Paasdag is het geleidelijk koeler. Het blijft droog met flink wat zon.