United meest waardevol

Manchester United is voor het zevende jaar op rij de waardevolste voetbalclub ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van Forbes.

Manchester United blijft volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes de meest waardevolle voetbalclub ter wereld. De Engelsen vertegenwoordigen een waarde van 1270 miljoen euro. Het is al het zevende jaar op rij dat Manchester door Forbes wordt uitgeroepen tot de meest waardevolle voetbalclub ter wereld.

Real Madrid staat met een waarde van 995 miljoen euro op de de tweede plaats. Arsenal is derde met 817 miljoen euro. Hiermee is de top drie hetzelfde als vorig jaar. Opvallend is dat Barcelona, volgens velen momenteel de sterkste voetbalploeg ter wereld, gezakt is naar de vijfde plek.

David Beckham is volgens Forbes nog steeds de best verdienende voetballer ter wereld. De Engelsman (35), die bij LA Galaxy speelt, kreeg afgelopen jaar bijna 27,5 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven. Het grootste gedeelte zou afkomstig zijn van sponsoren. Het Franse tijdschrift France Football riep vorige maand nog Barcelona-speler Lionel Messi uit tot best verdienende speler. (NRC)