Uitgelicht

Nieuwe, derde reeks afleveringen van de glossy en spannende BBC-serie over vier vriendinnen van ergens in de dertig die zeer bewust of door omstandigheden in een buitenechtelijke relatie zijn beland. Ze nemen elkaar in vertrouwen, maar hebben ook hun geheimen, en door scha en schande ontdekken ze dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant. Met: Sarah Parish (Katie Ronan), Sharon Small (Trudi Malloy), Orla Brady (Siobhan Dillon), Shelley Conn (Jessica Fraser),Patrick Baladi (Richard), Adam Rayner (Dominic), Adam Astill (Simon), Joanna Lumley (Vivienne Ronan), e.a. Aflevering 13 (III, 1) Twee jaar zijn voorbijgegaan en de hechte band tussen de beste vriendinnen Katie, Trudi, Jessica en Siobhan lijkt gebroken. Ze hebben elkaar in vijf maanden niet meer gezien of gehoord. Maar nu nodigt Katie de anderen opnieuw uit voor een ontmoeting. Zo vernemen we geleidelijk wat er is gebeurd. Nadat haar relatie met Dan op de klippen is gelopen, voelt Katie zich alleen. De situatie wordt er niet beter op wanneer haar moeder Vivienne zich met haar leven begint te moeien. Trudi staat voor een groot dilemma wanneer zakenman Chris Webb aanbiedt om haar bakkerij over te nemen, zodat ze meer tijd zou kunnen vrijmaken voor haar gezin. Haar echtgenoot Richard ziet dat helemaal zitten, maar Trudi is minder happig. Jessica is radeloos omdat ze maar niet zwanger raakt. Is IVF voor hen financieel haalbaar? Siobhans rustige leventje wordt verstoord wanneer Dominic terugkomt uit Amerika met nieuws dat ze helemaal niet had verwacht...
Nieuwe, derde reeks afleveringen van de glossy en spannende BBC-serie over vier vriendinnen van ergens in de dertig die zeer bewust of door omstandigheden in een buitenechtelijke relatie zijn beland. Ze nemen elkaar in vertrouwen, maar hebben ook hun geheimen, en door scha en schande ontdekken ze dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant. Met: Sarah Parish (Katie Ronan), Sharon Small (Trudi Malloy), Orla Brady (Siobhan Dillon), Shelley Conn (Jessica Fraser),Patrick Baladi (Richard), Adam Rayner (Dominic), Adam Astill (Simon), Joanna Lumley (Vivienne Ronan), e.a. Aflevering 13 (III, 1) Twee jaar zijn voorbijgegaan en de hechte band tussen de beste vriendinnen Katie, Trudi, Jessica en Siobhan lijkt gebroken. Ze hebben elkaar in vijf maanden niet meer gezien of gehoord. Maar nu nodigt Katie de anderen opnieuw uit voor een ontmoeting. Zo vernemen we geleidelijk wat er is gebeurd. Nadat haar relatie met Dan op de klippen is gelopen, voelt Katie zich alleen. De situatie wordt er niet beter op wanneer haar moeder Vivienne zich met haar leven begint te moeien. Trudi staat voor een groot dilemma wanneer zakenman Chris Webb aanbiedt om haar bakkerij over te nemen, zodat ze meer tijd zou kunnen vrijmaken voor haar gezin. Haar echtgenoot Richard ziet dat helemaal zitten, maar Trudi is minder happig. Jessica is radeloos omdat ze maar niet zwanger raakt. Is IVF voor hen financieel haalbaar? Siobhans rustige leventje wordt verstoord wanneer Dominic terugkomt uit Amerika met nieuws dat ze helemaal niet had verwacht... © Ecosse Worldwide

Film

Caught (Robert M. Young, 1996, VS). Moderne film noir is variant op The Postman Always Rings Twice. Huwelijk van vishandelaren Edward James Olmos en Maria Conchita Alonso wordt bedreigd door komst van zwerver Arie Verveen. RTL8, 20.30-22.40u.

The Village (M. Night Shyamalan, 2004, VS). Regisseur van The Sixth Sense is zijn gevoel voor maat een beetje kwijt in film over geïsoleerde dorpsgemeenschap, eind negentiende eeuw, vol raadselachtige regels en taboes.BBC 2, 23.30-01.10u.

Freeway (Matthew Bright, 1996, VS). Even groteske als gewelddadige thriller satire is Roodkapje-variant in het Californië van de jaren negentig. Pubermeisje Reese Witherspoon krijgt, op weg naar oma, lift van psychotische kinderpsychiater Kiefer Sutherland. Eén, 23.50-01.30u.

Informatief

De wandeling. Hella van der Wijst wandelt en praat met Lucille Werner, de enige presentator met een handicap op de Nederlandse televisie. Als klein meisje op school besluit ze meteen om lachend weer op te staan als kinderen haar expres omver duwen. Nadat ze bij Lingo jarenlang veilig achter een decorstuk heeft gestaan maakt ze nu dagelijks haar opvallende loopje voor het oog van de camera – ook om de beeldvorming over mensen met een handicap positief te beïnvloeden. Ned.2, 18.25-18.55u.

Heilig gras. Serie sportdocumentaires. Vanavond over de band tussen sportouders en sportkinderen. Henk Spaan bezoekt in Enschede FC Twente-speler Luuk de Jong en zijn moeder Loekie Raterink, 94-voudig volleybalinternational. En hij gaat in Zuid-Frankrijk op bezoek bij oud-voetballer Wilbert Suvrijn en zijn dochter Jade, Frans tenniskampioen bij de jeugd.Ned.3, 20.25-21.20u.

Gardener’s world. Monty Don legt uit op welke plek je welke klimplant kunt planten en hoe je ze het beste in de grond zet. Carol Klein ontdekt welke heg het goed doet in de schaduw van een schutting en Rachel de Thame reist af naar Cumbria om een tuinliefhebber te ontmoeten die de hele wereld is afgereisd om inspiratie op te doen voor zijn rotstuin.BBC 2, 21.00-22.00u.

Himmelstöne - Die Orgelbau-Dynastie Klais. Documentaire over orgelbouwbedrijf Klais dat al 125 jaar orgels bouwt in Bonn. Philipp Klais is de vijfde generatie in een familie die instrumenten bouwt voor kerken, concertzalen en privépersonen. In het bedrijf werken zowel ambachtslieden als tingieters en timmerlieden, als ook ingenieurs die orgelbouw gestudeerd hebben en allemaal ook zelf orgel spelen. Arte, 22.20-23.55u.

Amusement

Dr. Ellen. Bij de zelf nogal met neuroses en een drankprobleem worstelende ‘psychiater van de sterren’ Ellen Goedkoop gaat vanavond Henny Huisman voor zijn dwangneuroses in drumtherapie, probeert Jette van der Meij na twintig jaar van haar GTST-alter ego Laura Alberts af te komen en maakt Rasta Rostelli van haar een ster.Ned.3, 21.20-21.50u.

Mistresses. Eerste aflevering van derde serie over de glossy en spannende BBC-serie over vier vriendinnen van ergens in de dertig die in een buitenechtelijke relatie zijn beland. Twee jaar zijn voorbijgegaan en de hechte band tussen Katie, Trudi, Jessica en Siobhan lijkt verbroken. Ze hebben elkaar in vijf maanden niet meer gezien of gehoord. Maar nu nodigt Katie de anderen uit voor een ontmoeting en vernemen we geleidelijk wat er is gebeurd. Canvas, 22.25-23.20u.

La maison des Rocheville. Eerste aflevering van vijfdelige dramaserie over de lotgevallen van twee families op een wijnkasteel in de periode tussen 1895 en mei ’68. Nederlands ondertiteld. TV5, 23.50-01.35u.

Radio

Mangiare! Programma over eten en koken. Petra Possel bezocht het Franse culinaire festival Toques et Clochers en praat in de studio met culinair journalist Mac van Dinther over zijn boek Ons eten. Het proefpanel test verse eieren en kookboekenfanaat Jonah Freud bakt paasbrood volgens drie verschillende recepten. Radio 1, 19.02-20.00u.

De vrijdag van Vredenburg. Rechtstreekse uitzending van concert door de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Jaap van Zweden, met Simone Lamsma, viool, in de Pulcinella Suite van Stravinsky, het Vioolconcert in e van Mendelssohn en de Symfonie nr 44 ‘Trauer’ van Haydn. Radio 4, 20.02-23.00u.

Radio 6 live. Opnamen van concert door Chris Potter’s Underground in het Bimhuis op 15 december 2008. Met Chris Potter, tenorsax en basklarinet; Adam Rogers, gitaar; Craig Taborn, Fender Rhodes; Nate Smith, drums. Deze elektrische groep van Potter speelt funkjazz in eigen composities en covers van Radiohead, Bob Dylan en Billy Strayhorn. Radio 6, 23.02-01.00u.