Twitteren is voor vogels

Sommigen beweren dat de meeste berichten op microblogsite Twitter volslagen zinloos zijn. Er zijn #boodschaptweets, #treintweets, #kappertweets en zelfs #toilettweets. Nee, laat twitteren dan maar over aan echte vogels.

Dat heeft een tijdschrift uit Letland in elk geval serieus genomen. Daar besloot Voldemars Dudums vogels aan het woord te laten op de microblogsite. Hij schroefde stukjes bacon op een toetsenbord, dat dag en nacht ter beschikking staat aan de plaatselijke ornithurae. De vogels pikken aan de bacon, drukken daar de toetsjes mee in en versturen zo hun tweets.

Twitter avatar hungry_birds Hungry Birds ;--;--;;;8O8O8O8O8888888888888888888888888888888888;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;EEEEEEEEEEEUUUUUUUU;;;;;;;;;;;;;;;;; @irLV

Aan de afgelopen zoveel miljoen jaar zonder geschreven vogelwoorden hebben we weinig gemist, blijkt. De laatste hoogstandjes van de (voornamelijk) meesjes zijn geen Nobelprijswinnaars, met een vrij repetitief oeuvre.

Vooralsnog zijn er geen Facebookende, Foursquarende, Instagrammende of Mobypicturende vogels gespot. Wel een Belgische boom die dat doet.

Volg, net als inmiddels zo’n duizend anderen, de twitterende vogels hier.