Replica Copa del Rey voor Real Madrid

A child looks at the replica of the King's Cup on display at the museum of the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 22, 2011. Real Madrid has put a replacement for the King's Cup after the original was crushed during the celebrations that followed its win of the trophy for the first time since 1993. During a victory parade held through the streets of Madrid in the early hours of April 21, 2011, Real defender Sergio Ramos accidently dropped the trophy from the top of an open-top bus which then ran over it with its right wheel. AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
A child looks at the replica of the King's Cup on display at the museum of the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 22, 2011. Real Madrid has put a replacement for the King's Cup after the original was crushed during the celebrations that followed its win of the trophy for the first time since 1993. During a victory parade held through the streets of Madrid in the early hours of April 21, 2011, Real defender Sergio Ramos accidently dropped the trophy from the top of an open-top bus which then ran over it with its right wheel. AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET De replica van de 'Koning's cup' in het museum van het stadion van Real Madrid, Santiago Bernabeu. Foto AFP / Dominique Faget

Real Madrid krijgt een replica van de Copa del Rey. Verdediger Sergio Ramos liet de cup vanuit de open bus vallen tijdens de feestelijke bustocht door Madrid, na de 1-0 zege op Barcelona.

Juwelier Federico Alegre, die de beker maakte, had al een replica klaar staan, “voor het geval er iets onverwachts gebeurd,” zegt de bekermaker in El Mundo.

De originele Copa del Rey glipte uit de handen van Sergio Ramos, waarna de buschauffeur niet meer op tijd kon remmen. Enkele stukken braken van de beker af.

Beeld van de vallende Copa del Rey: