‘Militanten doden veertien agenten in Pakistan’

In het noordwesten van Pakistan zijn afgelopen nacht veertien veiligheidstroepen gedood bij een aanval op een checkpoint bij de Afghaanse grens. Honderden militanten zouden bij de aanval betrokken zijn geweest.

De aanval vond plaats in Lower Dir (kaart), een regio waar het Pakistaanse leger geregeld operaties tegen Al-Qaeda en de Pakistaanse Talibaan uitvoert. Hoeveel militanten na de aanval om het leven zijn gekomen is nog niet bekend.

’25 militanten gedood bij Amerikaanse raketaanvallen’

De Verenigde Staten voerden afgelopen nacht een raketaanval met onbemande vliegtuigjes uit in de Pakistaanse provincie Noord-Waziristan. Volgens Pakistaanse inlichtingenfunctionarissen kwamen daarbij 25 militanten om het leven. Onder doden zouden drie vrouwen zijn en ook buitenlandse militanten zijn. De identiteit van de slachtoffers kon echter niet direct bevestigd worden.