In beeld: wereld staat stil bij kruisiging Jezus (1)

Een man bootst de kruisiging van Jezus na in Gauhati, India. Foto: AP / Anupam Nath.

Over de hele wereld staan christenen vandaag op Goede Vrijdag stil bij de kruisiging van Jezus. Met parades en soms bloedige rituelen wordt de lijdensweg van Jezus herdacht.

Zie hier deel twee van de fotoserie.

In onder meer de Filipijnen, Oost-Timor, Sri Lanka, India en Australië gingen christenen de straat op en werden speciale diensten gehouden. Een overzicht van een aantal van de beste foto’s van de internationale persbureaus:

Tientallen Filipino's lieten zich vandaag kruisigen om het lijden van Jezus uit te beelden. Foto: Reuters / Erik de Castro.Tientallen Filipino's lieten zich vandaag kruisigen om het lijden van Jezus uit te beelden. Foto: Reuters / Erik de Castro.

Een vrouw bidt tijdens een mis in Colombo, Sri Lanka. Foto: Reuters / Dinuka Liyanawatte.Een vrouw bidt tijdens een mis in Colombo, Sri Lanka. Foto: Reuters / Dinuka Liyanawatte.

Een man die Jezus speelt wordt geslagen door 'Romeinse soldaten' in het Filipijnse Boac. Foto: Reuters / Romeo Ranoco.Een man die Jezus speelt wordt geslagen door 'Romeinse soldaten' in het Filipijnse Boac. Foto: Reuters / Romeo Ranoco.

Katholieken dragen het kruis tijdens een straatparde in Colombo, Sri Lanka. Foto: Reuters / Dinuka Liyanawatte.Katholieken dragen het kruis tijdens een straatparde in Colombo, Sri Lanka. Foto: Reuters / Dinuka Liyanawatte.

Christenen in Ahmedabad, India rouwen om de kruisiging van Jezus. Foto: Reuters / Amit Dave.Christenen in Ahmedabad, India rouwen om de kruisiging van Jezus. Foto: Reuters / Amit Dave.

De voet van een vrouw wordt gespijkerd bij een ritueel in Bulacan in de Filipijnen. Foto: AFP / Noel Celis.De voet van een vrouw wordt gespijkerd bij een ritueel in Bulacan in de Filipijnen. Foto: AFP / Noel Celis.

Een man draagt het kruis tijdens een parade in Sydney, Australië. Foto: AP / Rick Rycroft.Een man draagt het kruis tijdens een parade in Sydney, Australië. Foto: AP / Rick Rycroft.

Katholieke vrouwen bidden tijdens een mis in Oost-Timor. Foto: Reuters / Lirio Da Fonseca.Katholieke vrouwen bidden tijdens een mis in Oost-Timor. Foto: Reuters / Lirio Da Fonseca.