GAST: KROONPRINS FILIP

Nederland , Apeldoorn, 1-9-2007 Verjaardagsfeest Willem Alexander, 40 jaar. Vele koninklijke gasten zijn samen gekomen om de verjaardag te vieren op Paleis Het Loo. Prins Filip en prinses Mathilde van Belgie Foto Maarten Hartman
Nederland , Apeldoorn, 1-9-2007 Verjaardagsfeest Willem Alexander, 40 jaar. Vele koninklijke gasten zijn samen gekomen om de verjaardag te vieren op Paleis Het Loo. Prins Filip en prinses Mathilde van Belgie Foto Maarten Hartman Maarten Hartman

In 1999 was kroonprins Filip (51) – bekend om blunders en houterigheid - opeens geliefder bij de Belgen dan ooit. Hij trouwde en zij vonden de bruid, prinses Mathilde, geweldig. Maar het lukte de Franstalige prinses nauwelijks Nederlands te leren. In haar optredens werd ze krampachtiger – er werd gezegd dat ze op Filip ging lijken. Het paar is in Londen omdat koning Albert in Rome is voor de zaligverklaring van de vorige Paus. Petra de Koning