De prijsvechtersvideo van Real Madrid

Halfweg het kwartet aan El Clásicos in een tijdsbestek van achttien dagen won FC Barcelona er nog geen, terwijl Real Madrid ongeslagen bleef. José Mourinho, coach van de Madrilenen, wordt door analytici licht verweten een prijsvechter te zijn en niet voor mooi voetbal te staan. Johan Cruijff zei deze week hem nooit als trainer van zijn team te willen. “Zie je mijn ogen?”, vroeg Mourinho woensdag na de winst op Barça in de bekerfinale. “Ik heb er de hele week niet van kunnen slapen.”

Deze video geeft de strijdwijze weer waarmee Mourinho zijn mannen woensdag het veld in stuurde. Effectief en geënt op het verstoren van het inmiddels ook bekritiseerde, want “saaie”, tiki-taka voetbal van Pep Guardiola’s ploeg. Het spel van Real Madrid werd over het algemeen als “hard” bestempeld, met als toonbeeld verdediger Pepe (3).