Chaos op Marokkaanse universiteit na moord

A Moroccan firefighter extinguishes a fire at the university campus in Rabat on April 22, 2011, following damages caused by dozens of Sahrawi students who protested after a Sahrawi student was stabbed to death late on April 21. AFP APHOTO / ABDELHAK SENNA
A Moroccan firefighter extinguishes a fire at the university campus in Rabat on April 22, 2011, following damages caused by dozens of Sahrawi students who protested after a Sahrawi student was stabbed to death late on April 21. AFP APHOTO / ABDELHAK SENNA Een brandweerman blust de brand die in de universiteit was aangestoken. Foto AFP / Abdelhak Senna

Tientallen gemaskerde studenten hebben chaos veroorzaakt in de campus van een universiteit in Rabat, nadat een student was doodgestoken.

Volgens het Marokkaanse persbureau MAP vielen de studenten met stokken en messen de campus binnen. Het hoofd van de veiligheidsdienst van de universiteit zou korte tijd gegijzeld zijn geweest. In een gebouw op de campus werd brand gesticht. De situatie zou nu weer onder controle zijn.

De doodgestoken jongen is de 25-jarige Abbad Hammad, een student uit de betwiste Westelijke Sahara. De gemaskerde relschoppers zouden daar ook vandaan komen. Hammad werd gisteren bij een ruzie neergestoken. Hou zou dronken zijn geworden en een vrouw hebben lastiggevallen, waarna de ruzie ontstond.