Bosch pakt judo-goud op EK

Netherlands' Edith Bosch (L) celebrates after defeating Spain's Cecilia Blanco during their women's under 70 kg final match at the Judo European Championships in Istanbul April 22, 2011. REUTERS/Osman Orsal (TURKEY - Tags: SPORT JUDO)
Netherlands' Edith Bosch (L) celebrates after defeating Spain's Cecilia Blanco during their women's under 70 kg final match at the Judo European Championships in Istanbul April 22, 2011. REUTERS/Osman Orsal (TURKEY - Tags: SPORT JUDO) Edith Bosch (links) na haar overwinning op Cecilia Blanco. Foto Reuters / Osman Orsal

Edith Bosch heeft in Istanbul de Europese titel veroverd. De 30-jarige judoka uit Amersfoort versloeg in de eindstrijd van de klasse tot 70 kilogram de Spaanse Cecilia Blanco.

Bosch won de titel voor de derde keer in haar carrière. In 2004 en 2005 was ze ook al de beste van Europa.

De wereldkampioene van 2005 begon in de Turkse hoofdstad met een overwinning op de Française Marie Pasquet. Ze rekende vervolgens ook af met de Italiaanse Erica Barbieri en Anett Meszaros uit Hongarije