Acht doden bij gevechten in zuiden van Jemen

Jemenitische soldaten patrouilleerden gisteren bij een anti-regeringsdemonstratie in de zuidelijke stad Taiz. Foto: Reuters / Khaled Abdullah.

Bij gevechten tussen een legereenheid en militanten in het zuiden van Jemen zijn vannacht acht mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zijn volgens een regeringsfunctionaris zes militairen.

De gevechten vonden plaats in een bergachtig dorpje in de provincie Lahj. Volgens de regeringsfunctionaris waren bewoners van het dorpje boos op het Jemenitische leger omdat het weigerde een legerkampement bij het dorpje te verplaatsen. De bewoners zagen de aanwezigheid van het kampement als een provocatie.

Naast de zes militairen kwamen twee militanten om bij de gevechten, die gisterochtend begonnen en volgens regeringsbronnen de hele nacht voortduurden. Eerder deze maand kwam het ook al tot confrontaties tussen het leger en militanten in Lahj. Toen kwam één militair om het leven en raakten drie andere soldaten gewond.