7 redenen om uit te gaan

Wildbreisels in een mandje . foto VINCENT MENTZEL. Nederland. Rotterdam, 13 maart 2011 'Hipstamatic picture'
Wildbreisels in een mandje . foto VINCENT MENTZEL. Nederland. Rotterdam, 13 maart 2011 'Hipstamatic picture'

1 creatieve mix

TodaysArt Session #1

Den Haag: Korzo. Vr 22 april, 21.00-04.00u. Entree: 10 (vvk)/12,50 euro (deur). www.korzo.nl

Eerste editie van de TodaysArt Sessions, met o.a. concerten, audiovisuele performances, clubnachten en mediakunst in de stijl van het TodaysArt Festival. De hoofdact is de nieuwe show van Zombie Zombie, waar ze hun eigen interpretatie geven van John Carpenters met horror doordrenkte muziekscores, begeleidt door geluiden van Stellar OM Source.

2 housefeest

Original Warehouse Acid Party

Amsterdam: Gashouder Westergasterrein. Vr 22 april, 22.00-07.00u. Kaarten: 40/45 euro. www.owap.dj

Herleef de gloriedagen van House en Acid tijdens deze Goede Vrijdag editie van O.W.A.P. Line-up: o.a. KC The Funkaholic, Joost van Bellen, Cajmere, Dimitri en Graeme Park. Dresscode: ‘pijnaanjeogen’ kleuren.

3 paasfeestje

Grand Easter Shakedown II

Den Haag: Filmhuis. Za 23 april 23.00-04.00u. Toegang: 7,50 euro incl. drankje. www.bluenood.nl

Tijdens dit paasfeestje nemen de dj’s van Tabass-co en Blue! Nood! je mee voor een swingende muzikale tocht; van Latin en Afro tot funky breaks en clubkrakers. Verder is er karaoke en kun je meedoen aan een eierzoekwedstrijd. De dresscode voor de avond luidt ‘op z’n paasbest’.

4 muziek

Paaspop

Schijndel, Festivalterrein De Molenheide. Vr 22 t/m zo 24 april. Kaarten v.a. 59 euro. www.paaspop.nl

Driedaags muziekfestival met optredens van o.a. Moss, Anouk, Alain Clark, Bløf, Dazzled Kid, Tim Knol, Memphis Maniacs, Go Back to the Zoo en VanVelzen. Kaarten voor vrijdag zijn uitverkocht maar voor zowel de zaterdag als de zondag zijn nog losse en combikaarten te koop.

5 muziek

Paasconcerten Jacobiberg

Arnhem: Popcentrum Jacobiberg. Za 23 & zo 24 april, aanvang 20.30u. Toegang: gratis. www.jacobiberg.nl

Muziekfestival met meer dan 17 lokale acts, van songwriterpop tot stonerrock tot en van reggae tot zombie/death metal. Op zondag verzorgt de crew van VPRO’S 3voor12 Arnhem/Nijmegen in de Rietveldzaal een doorlopend programma van interviews, unplugged sessies en dj sets.

6 muziek

Rotterdam Reggae festival

Rotterdam: Ahoy. Zo 24 april, 16.00-0.00u. Kaarten: 39,50/45/75 (VIP) euro. www.ahoy.nl

Op Eerste Paasdag vindt in Ahoy het Rotterdam Reggae festival plaats. Met bekende namen als Vybz Kartel, Jah Cure en Tanya Stephens maar ook aanstormend talent in de vorm van Punky Donch en Grote Prijs van Nederland-winnaar Kalibwoy.

7 wild breien

Noordwijk: het Vuurtorenplein. Ma 25 april, 14.00-16.00u. Toegang: gratis. www.hetcultuurcafe.nl

Tweede Paasdag staat het Vuurtorenplein in het teken van Wild breien, de nieuwe milieuvriendelijke rage die vanuit New York is overgewaaid naar Nederland. Breisels in allerlei vormen worden gebruikt als versieringen voor lantaarnpalen, parkeermeters, prullenbakken. Zelfs bussen worden ingepakt met breiwerken. Neem zelf wol en breinaalden mee.