Opstandelingen gedood bij mortiervuur in Misrata

A medic takes the pulse of a wounded Libyan rebel fighter at the al-Hekma hospital in Misrata, Libya Wednesday, April 20, 2011. Inside the besieged city of Misrata, spent rockets protrude from the pavement of a parking lot, unarmed teenagers prepare plastic crates of Molotov cocktails, and fighters at roadblocks sit inside empty shipping containers outfitted with furniture, carpets and generator-powered TVs and watch Al-Jazeera reports of their war with Moammar Gadhafi. (AP Photo/Nasser Nasser)
A medic takes the pulse of a wounded Libyan rebel fighter at the al-Hekma hospital in Misrata, Libya Wednesday, April 20, 2011. Inside the besieged city of Misrata, spent rockets protrude from the pavement of a parking lot, unarmed teenagers prepare plastic crates of Molotov cocktails, and fighters at roadblocks sit inside empty shipping containers outfitted with furniture, carpets and generator-powered TVs and watch Al-Jazeera reports of their war with Moammar Gadhafi. (AP Photo/Nasser Nasser) Een gewonde rebel wordt verzorgd in het ziekenhuis van Misrata. Foto AP/Nasser Nasser

Zeker drie opstandelingen zijn vanmorgen omgekomen bij beschietingen met mortiervuur door het Libische troepen loyaal aan Moammar Gaddafi. Dat zeggen woordvoerders van de rebellen tegen persbureau Reuters.

Misrata wordt al wekenlang zwaar belegerd en vormt het belangrijkste strijdtoneel in het conflict tussen de rebellen en de Gaddafi-gezinde strijders.

Gisteren kwamen de westerse fotografen Tim Hetherington en Chris Hondros om bij beschietingen in de belegerde stad.

Afgelopen dagen zouden tientallen mensen zijn omgekomen. Elektriciteit is alleen nog beschikbaar via generatoren en de reguliere drinkwatervoorziening is afgesneden, meldde een medewerker van Amnesty International ter plaatse gisteren. Het kinderfonds van de Verenigde Naties, Unicef, heeft opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Misrata. Er zouden zeker twintig kinderen zijn omgekomen door granaatscherven, geweervuur en tankbeschietingen.