Disney terug naar de bron

"WINNIE THE POOH" Winnie The Pooh ©Disney Enterprises, Inc. All rights reserved.
"WINNIE THE POOH" Winnie The Pooh ©Disney Enterprises, Inc. All rights reserved.

Winnie de Poeh

Regie: Stephen J. Anderson en Don Hall. In: 104 bioscopen. ***

Na talloze tv-specials en ongeïnspireerde films die direct naar video en dvd gingen, besloot Disney voor hun allernieuwste Winnie de Poeh-animatiefilm terug te gaan naar de bron.

In dit geval zowel de klassieke verhalen van A.A. Milne als hun eerste Winnie de Poeh-animatiefilm (met speelfilmlengte) The Many Adventures of Winnie the Pooh uit 1977. Zoals ook in het recente Tangled (Rapunzel) combineert Disney slim het oude en het nieuwe. De in aquarel uitgevoerde onbeweeglijke achtergrondtekeningen zijn zeer charmant en lijken op de oorspronkelijke illustraties van E.H. Shepard.

Poeh en zijn vrienden gaan op zoek naar de verloren staart van Iejoor en zijn ondertussen bang voor het ‘monster’ Backsun. Alle geliefde personages en hun specifieke karaktertrekken passeren natuurlijk de revue. De muzikale intermezzo’s zijn in een meer psychedelische stijl getekend en soms is er een leuke interactie tussen de letters uit de boeken van Milne en de handeling, maar ook de verteller roert zich graag. Niet opzienbarend, wel leuk voor de allerkleinsten.

André Waardenburg