Daar is-ie: de hele, 22 minuten durende Beastie Boys-clip

Zo veel beroemdheden zagen we niet in één clip sinds ‘Liberian Girl’ van Michael Jackson. Het internet wachtte er al even in spanning op, en nu is hij te zien: de volledige, 22 minuten durende versie van ‘Make Some Noise’ van de Beastie Boys.

Het nummer is afkomstig van Hot Sauce Committee Pt. 2, het achtste album van het trio dat begin mei uitkomt. In de clip spelen Seth Rogen, Danny McBride en Elijah Wood jongere versies van het hiphoptrio. Maar dat zijn niet de enige bekende gezichten: onder anderen Will Ferrell, Jack Black, John C. Reilly, Ted Danson, Amy Poehler, Mary Steenburgen, Jason Schwartzman, Steve Buscemi en Orlando Bloom komen langs.

Update 20:00: De lange uitvoering van 22 minuten lang, in drie delen, was hier korte tijd te zien, maar verdween weer. Hieronder een andere beschikbare video, die niet altijd vloeiend afspeelt, en de korte versie van het nummer als next best thing voor als het niet lukt.

Was er dan ook een Hot Sauce Committee Pt. 1? Misschien, ooit, maar dat album is in een verwarrende samenloop van omstandigheden tot nader order uitgesteld, als we de e-mail van de Beastie Boys van vorig jaar moeten geloven:

In what can only be described as a bizarre coincidence, following an exhaustive re-sequence marathon, Beastie Boys have verified that their new Hot Sauce Committee Part 2 will be composed of the same 16 tracks originally slated for inclusion on Hot Sauce Committee Part 1. The record (part 2 that is) will be released as planned in spring 2011 on Capitol. The tracks originally recorded for Hot Sauce Committee Part 2 (which now are actually back on Part 1) have now apparently been bumped to make room for the former Hot Sauce Committee Part 1 material. Wait, what? I know it’s weird and confusing, but at least we can say unequivocally that Hot Sauce Committee Part 2 is coming out on time, which is more than I can say about Part 1, and really is all that matters in the end.