6 redenen om uit te gaan

1 muziekfestival

Sonic Connections

Amsterdam: Brakke Grond. Van 21 t/m 23 april. Entree per avond: 8/10/12 euro. www.brakkegrond.nl

Derde editie van Sonic Connections, het jaarlijkse festival voor pop en rock uit Vlaanderen en Nederland. Vanavond spelen Houses (NL), Drums are for Parades (B), BlackboxRed (NL) en The Van Jets (B). Verder tijdens het festival: de Popquiz der Lage Landen, een workshop popfotografie, en Live in Your Living Room.

2 dance

Drift Witte Donderdag

Nijmegen: Doornroosje. Tijd: 23.00-06.00u. Entree: 14 euro. www.doornroosje.nl

Een Witte Donderdag editie van de clubavond Drift, met o.a. house icoon Dennis Ferrer, dj Andre Hommen uit Düsseldorf en de Haagse electro act Legowelt. Op 21 mei vindt in Vasim het allereerste Drift Festival plaats.

3 muziekfeestje

Die Like Disco!

Amsterdam: TrouwAmsterdam. Tijd: 21.00u. Entree: 11/13/15 euro. www.trouwamsterdam.nl

Het Amerikaanse indie-punktrio The Thermals presenteert in Trouw haar nieuwe cd Personal Life. Verder zijn er optredens van The Coathangers (VS) en de TV Buddhas (Tel Aviv, Isreal). Het Eindhovense collectief Die Like Disco! zorgt voor, tussen en na de optredens voor entertainment, dj’s Jurrasic Mark en de Freeloaders leggen platen op, terwijl in de shop jasjes worden verkocht van Bimbo Kiki en Benny Beats zijn platencollectie verkoopt (rock, rap, disco, italo).

4 theater

Cliffhanger - Kassys

Groningen: Grand Theatre. Tijd: 20.30u. Entree: 7,50-12 euro. www.grand-theatre.nl

Geïnspireerd door o.a. Alfred Hitchcock gaat theatergroep Kassys in ‘Cliffhanger’ op zoek naar suspense. Wat is de amusementswaarde van angst? Waarom vinden we het blijkbaar leuk om bang te zijn en spanning te voelen zolang we niet daadwerkelijk in gevaar zijn? Op tournee t/m 28 april (www.kassys.nl).

5 dance

ROCKIT

Amsterdam: Westerunie. Tijd: 23.00u. Kaarten: 15 euro, bij alle Primera winkels en via www. rockit.nl

De laatste ROCKIT indoor editie voordat het festivalseizoen van start gaat. Speciale gast is Brits multitalent Jamie Jones. Verder bestaat de line-up uit Darko Esser, Kabale und Liebe, Olene Kadar, Mike Ravelli vs Miss Melera, Tom Ruijg en Victor Badoux. ROCKIT Open Air 2011 vindt plaats op zaterdag 30 juli.

6 muziek

Staff Benda Bilili

Utrecht: Tivoli. Tijd: 21.30u. Kaarten: 20 euro. www.tivoli.nl

Staff Benda Bilili is een roots/blues/folk band uit Congo. De leden zijn als gevolg van polio bijna allemaal gehandicapt en speelde tot een paar jaar geleden op straat, maar sinds het verschijnen van hun debuutalbum Tres Tres Fort tourt de band de hele wereld over. Clubtour t/m 28 april.