Geheime opnames van proefkonijnen doen stof opwaaien

Foto BUAV

Geheime opnames in een Brits laboratorium doen stof opwaaien. Een dierenrechtenorganisatie ging undercover bij een laboratorium en filmde hoe zo’n honderd proefkonijnen daar moeten leven.

Een medewerker van de antidierproevenorganisatie BUAV liep acht maanden rond in het lab van Wickham Laboratories in Hampshire. Konijnen worden er in kleine doosjes gestopt, waar alleen hun hoofd uitsteekt zodat ze gemakkelijk keer op keer antibiotica, bloedfilters en zoutoplossingen ingespoten kunnen krijgen. Totdat ze te zwak zijn en afgemaakt worden.

De konijnen in hun hokjes. Foto BUAVDe konijnen in hun hokjes. Foto BUAV

Volgens BUAV overtreedt het lab een aantal Britse wetten. Zo zou het personeel niet goed getraind zijn en werden er gruwelijke manieren bedacht om dieren te doden. Muizen zouden met een pen de nek gebroken worden. De organisatie zegt dat de konijnen voordat ze een test moeten ondergaan, zo’n dertig uur niet te eten en acht uur niet te drinken krijgen.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat er mogelijk inderdaad wetten overtreden zijn en zegt maatregelen te gaan nemen.

Zie hier een video van BUAV, geschoten in het laboratorium.

http://youtu.be/YEXLLcyVOj0