Aanslag op ministerie van Defensie Afghanistan

In het gebouw van het Afghaanse ministerie van Defensie is een aanslag gepleegd door een man in een legeruniform. Volgens Reuters is er in elk geval één dode gevallen.

Er is nog onduidelijkheid over wat er precies gebeurd is. De aanslagpleger zou het gebouw in zijn gekomen in een legeruniform en met een pasje van het ministerie. Reuters spreekt van een bomaanslag door een zelfmoordterrorist. Persbureau AP meldt dat iemand het vuur zou hebben geopend waarbij meerdere mensen zouden zijn omgekomen.

Bij de aanslag zou in elk geval een beveiliger van de plaatsvervangend minister van Defensie zijn gedood. Twee werknemers van het ministerie raakten gewond. Een woordvoerder van de autoriteiten bevestigt tegen Reuters dat er ‘een incident’ is geweest in het ministerie, maar gaf verder geen informatie.

Lokale media melden dat er ook een explosie zou zijn geweest.