Gelijkspel Arsenal Liverpool

Liverpool's Andy Carroll (L) heads the ball on against Arsenal during the Premiership football match at the Emirates Stadium in London on April 17, 2011. AFP PHOTO / Adrian Dennis FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. Andy Carroll van Liverpool (Foto: AFP / Adrian Dennis)

In de Britse Premier League speelde Arsenal in het Emirates Stadium in Londen gelijk tegen Liverpool met 1-1.

Met het gelijkspel loopt Arsenal kostbare punten mis op koploper Manchester United. Met een zege was de afstand tussen de twee teams tot vier punten verkleind. Nu schelen de nummers een en twee in de Premier League zes punten, met nog maar zes duels te gaan.

Goals in blessuretijd

Arsenal had al snel de score kunnen openen. Een kopbal van Abou Diaby miste het doel van de kansloze Pepe Reina echter op een haar na. Liverpool stond goed opgesteld en domineerde in de openingsfase, zonder echt grote kansen te creëren. Een kopballetje van winteraankoop Andy Carroll was het belangrijkste wapenfeit in de beginfase.

Liverpool-goalie Pepe Reina hield zijn ploeg aan de andere kant in de race met enkele puike reddingen en had het geluk aan zijn zijde op de momenten dat hij geklopt was. Een schot van Theo Walcott werd knap gepareerd door Reina, waarna Laurent Koscielny de lat teisterde en Robin van Persie een weergaloze goal terecht afgekeurd zag worden wegens buitenspel.

Na rust had Luis Suarez de Reds op voorsprong moeten brengen, maar de Uruguayaan schoot rakelings naast voor open doel. Liverpool moest het laatste halfuur verder zonder Jamie Carragher. De aanvoerder van de Reds kreeg een kopstoot van ploeggenoot John Flanagan en werd minutenlang behandeld alvorens hij het veld per brancard verliet.

In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen op de zege. Suarez kreeg twee opgelegde kansen, maar de voormalig Ajacied faalde opzichtig in de afronding. Van Persie kopte een corner van links met veel gevoel in het zijnet.

In blessuretijd leek Arsenal alsnog met de zege aan de haal te gaan. Van Persie schoot de Gunners uit een strafschop op voorsprong in de zevende minuut van de blessuretijd. Drie minuten later redde Kuyt aan de overzijde een punt voor de bezoekers door een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop te benutten.

    • Hans Klis