Vijf buitenlandse militairen gedood bij aanval in oosten Afghanistan

Vijf militairen van de ISAF en vier Afghaanse soldaten zijn gedood bij een zelfmoordaanslag op een militaire basis in het oosten van Afghanistan. Dat meldt Reuters op basis een verklaring van de internationale coalitie van de NAVO.

Het is de eerste keer in maanden dat zo veel buitenlandse militairen omkomen bij één aanslag. Zowel de ISAF als het Afghaanse Ministerie van Defensie bevestigt dat de doden vielen bij een zelfmoordaanslag die vanochtend plaatsvond bij de ingang van een onlangs gebouwde gezamenlijke militaire basis in het oosten van het land, iets ten westen van Jalalabad. Over de nationaliteit van de buitenlandse militairen is nog niets bekend.

De dader droeg een uniform van het Afghaanse leger en blies zichzelf op voor de ingang van de basis. De Talibaan heeft de aanslag opgeëist en verklaarde daarbij dat er twaalf buitenlandse en veertien Afghaanse militairen omgebracht waren. Het gebeurt vaker dat de Talibaan aantallen slachtoffers overdrijft.