‘Van der V. stopte jaar geleden met medicijnen tegen waanideeën’

Tristan van der V. stopte een jaar geleden met het slikken van pillen die waanideeën en hallucinaties moesten voorkomen. De dader van de schietpartij in Alphen aan den Rijn had die medicijnen zes jaar geslikt, meldt het AD vandaag.

De krant heeft inzage gehad in het medisch dossier van Van der V. Daaruit blijkt dat hij naast het niet langer innemen van zijn medicijnen zeven maanden geleden ook zijn behandeling bij de psychiater stopzette. Wel maakte hij tot kort voor zijn daad nog gebruik van slaapmiddelen en antidepressiva.

‘Occultisme ook meenemen in onderzoek’

De ouders van Van der V. noemden hun zoon eerder al schizofreen en hoofdofficier van justitie Kitty Nooy zei in het tv-programma Pauw & Witteman dat hij in een afscheidsbrief en documenten op zijn computer schreef dat hij was aangetikt door geesten. Hij was volgens haar ook boos op God en op de maatschappij.

Theoloog en docent aan de Christelijke Hogeschool Mart-Jan Paul zegt vandaag in het Nederlands Dagblad dat bij het onderzoek naar Van der V. ook moet worden gekeken naar het occultisme. “Het feit dat hij het over geesten had die hem aantikken en die zijn leven onleefbaar maakten, wijst erop dat hij er ver in is gegaan.”

Politie houdt passantenonderzoek in winkelcentra Alphen

De politie houdt vandaag een passantenonderzoek in vier winkelcentra in Alphen aan den Rijn. Daarmee wordt geprobeerd alle gebeurtenissen die mogelijk iets te maken hebben met de schietpartij van vorige week zaterdag in kaart te brengen.

Het passantenonderzoek wordt gehouden tussen 11.00 en 14.00 uur bij de Aarhof, de Ridderhof, de Herenhof en de Atlas. De politie is vooral op zoek naar getuigen die rondom het schietincident in de buurt van de winkelcentra waren. Ook wil ze graag in contact komen met mensen die andere informatie hebben die voor het onderzoek van belang kunnen zijn.