Driesterrenrosé

Voor wie wat minder chauvinistische roségevoelens heeft en een wat dikkere portemonnee, is er Domaine Tempier. Behalve fraai wit en legendarisch rood wordt er door dit Bandol-domein ook rosé geproduceerd met een uniek trackrecord. Meermalen uitgeroepen tot beste ter wereld, zojuist door Revue du Vin de France gepromoveerd naar de driesterrencategorie, waar ook Pétrus, Château Lafite-Rothschild en Château d’Yquem huizen, vijfmaal op rij verkozen tot beste van Nederland en tevens te vinden in de kelder van ondergetekende. Kortom, prachtwijn. Frêle roze van kleur. En met de smaak van sinaasappelmarmelade, abrikoos, een lichte kruidigheid, de spicyness van rozepeperkorreltjes en het fris-bittere van grapefruit. Als de prijs van 22,50 euro voor de oogst van 2010 geen probleem vormt, kunnen er ook rustig wat kistjes aangeschaft worden. In tegenstelling tot bijna alle andere rosés die zo jong mogelijk moeten worden gedronken, is dit een van de weinige die probleemloos wat jaren flessenrust aankunnen zonder aan kwaliteit in te boeten.

Importeur Sauter Wijnen. sauterwijnen.nl