Zoek de verschillen: Angela Merkel en Hillary Clinton

Wat zijn de handen van Angela Merkel? Foto: Reuters / Saul Loeb

Hoe kun je nou beter eenheid uitstralen dan door dezelfde kleding te dragen? Dat moeten Angela Merkel en Hillary Clinton gedacht hebben. De twee machtige vrouwelijke wereldleiders verschenen op de Libië-top van de NAVO in Berlijn in praktisch dezelfde outfit voor de media.

Beide politici droegen een zwarte broek en vrijwel identieke flanellen jas. Clinton in korenbloemblauw, Merkel in lila. Volgens Clinton waren er vooraf geen afspraken gemaakt over de kleding. “We hebben niet gesproken over de kleur van onze jassen, maar grote geesten denken hetzelfde”, zei Clinton tegenover journalisten. Bovenstaande foto verscheen vanochtend op de voorpagina van Frankfurter Allgemeine en Die Welt.

Clinton en Merkel benadrukten hun gezamenlijke doel op de top, namelijk de vervanging van Gaddafi. Clinton prees Duitsland als “essentiële partner van de NAVO.” Duitsland en de Verenigde Staten werken met elkaar samen in Afghanistan, hebben als doel een wereld zonder nucleaire wapens en pleiten voor het einde van het regime van Gaddafi in Libië. In juni brengt Merkel een bezoek aan Washington. De grote vraag is of de twee vrouwelijke politici dan opnieuw een vergelijkbare outfit dragen.

Foto: Reuters / Saul LoebFoto: Reuters / Saul Loeb