Weer tiener vast wegens dreigtweet

De politie heeft gisteravond wederom een tiener aangehouden wegens dreigtweets. Het gaat om een 18-jarige jongen in Hellevoetsluis. Dit heeft de politie Rotterdam-Rijnmond vanmorgen bekend gemaakt.

De politie reageerde op een tip. De jongen dreigde het politiebureau en een coffeeshop in Hellevoetsluis op te blazen. Ook zei hij meerdere personen te willen neerschieten. De politie zegt vervolgens “vrij snel” een 18-jarige jongen te hebben aangehouden “in de buurt van zijn ouderlijke woning”.

Volgens RTV Rijnmond gaat het om onderstaande tweets:

Twitter avatar ITzMeDoubleP Perry Dam morgen blaas ik politiebureau hellevoetsluis op + coffeeshop barbiertje voor me skeere bagga
Twitter avatar ITzMeDoubleP Perry Dam daarna schiet ik iedereen ophet centrum focking dood #geengrap

Afgelopen weekend werd een 17-jarige jongen in Hoogvliet opgepakt die had getweet dat hij de schietpartij van Alphen aan den Rijn nog eens dunnetjes over wilde doen. Maandag werd vervolgens nog een 17-jarige aangehouden, ditmaal uit Leiden, die via twitter had gezegd dat maandagavond een ‘shooting’ zou plaatsvinden bij een supermarkt in de regio.

    • Hans van der Lugt