Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Ruzie

Als huisarts in een achterstandswijk vol sociale problemen weet ik dat huiselijk geweld vaak voorkomt. Als een jong stel bij mij komt en vertelt dat ze vaak ruzie hebben, probeer ik hier achter te komen. „Hoe gaat dat dan?” vraag ik hen. „Is dat alleen schelden, of vallen er ook wel eens klappen?” De vrouw

Als huisarts in een achterstandswijk vol sociale problemen weet ik dat huiselijk geweld vaak voorkomt. Als een jong stel bij mij komt en vertelt dat ze vaak ruzie hebben, probeer ik hier achter te komen. „Hoe gaat dat dan?” vraag ik hen. „Is dat alleen schelden, of vallen er ook wel eens klappen?”

De vrouw kijkt mij enigszins beschroomd aan en antwoordt: „Nee, dat doen we heel modern, via Ping!”

Roel van Venrooij