Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Video: Zesjarig meisje van top tot teen gefouilleerd

Een filmpje van een zesjarig meisje dat van top tot teen gefouilleerd wordt op een vliegveld in New Orleans heeft in de Verenigde Staten tot ophef geleid.

Het meisje uit onderstaande video kwam samen met haar ouders terug van een vakantie, maar mocht van medewerkers van het Transportation Security Administration niet zomaar het land weer in. Ze wordt gedurende een minuut aan een zeer intensieve controle onderworpen. Een woordvoerder van de American Civil Liberties Union vroeg zich op AOL.com af waarom deze screening nu eigenlijk nodig was en vond dat kleine kinderen een behandeling als onderstaande niet moeten krijgen. Oordeel zelf: