Vanmiddag geen OV in Rotterdam

WFA06T:STAKING OV:ROTTERDAM;16FEB2011-Na Amsterdam en Dan Haag is vandaag Rotterdam slachtoffer van de ov-stakingen. De Randstadrail, diverse bus en de tramlijnen rijden niet, de overige lijnen en de metro rijden volgens de vakantiedienstregeling. Vervoersbedrijf RET voert actie tegen de bezuinigingen van kabinet Rutte. De vervoerders willen de reizigers laten weten wat voor gevolgen bezuinigingen zullen hebben. Er zouden veel tram- en buslijnen komen te vervallen wanneer de regering haar plannen doorzet. Ov-reizigers in Rotterdam moeten vandaag dus rekening houden met lange reistijden en kunnen beter de auto pakken. De SP en de PvdA hebben een initiatiefwetsvoorstel gedaan om de privatisering van vervoersbedrijven GVB, HTM en RET tegen te gaan. Op de foto; wachten op de tram op Rotterdam CS, extreem druk is het niet, veel mensen hebben de fiets gepakt.WFA/ks/str.Kees Spruijt
WFA06T:STAKING OV:ROTTERDAM;16FEB2011-Na Amsterdam en Dan Haag is vandaag Rotterdam slachtoffer van de ov-stakingen. De Randstadrail, diverse bus en de tramlijnen rijden niet, de overige lijnen en de metro rijden volgens de vakantiedienstregeling. Vervoersbedrijf RET voert actie tegen de bezuinigingen van kabinet Rutte. De vervoerders willen de reizigers laten weten wat voor gevolgen bezuinigingen zullen hebben. Er zouden veel tram- en buslijnen komen te vervallen wanneer de regering haar plannen doorzet. Ov-reizigers in Rotterdam moeten vandaag dus rekening houden met lange reistijden en kunnen beter de auto pakken. De SP en de PvdA hebben een initiatiefwetsvoorstel gedaan om de privatisering van vervoersbedrijven GVB, HTM en RET tegen te gaan. Op de foto; wachten op de tram op Rotterdam CS, extreem druk is het niet, veel mensen hebben de fiets gepakt.WFA/ks/str.Kees Spruijt Een fietser voor het Centraal Station van Rotterdam. Foto WFA / Kees Spruijt

In het Rotterdamse openbaar vervoer wordt vandaag tot 14.00 uur gestaakt. Er rijden tot die tijd geen trams, metro’s en bussen. Medewerkers van de RET voeren actie tegen kabinetsbezuinigingen op het openbaar vervoer.

Vorige week waren er al acties in Amsterdam, bij de GVB, en op 20 april staakt het openbaar vervoer van de HTM in Den Haag. Ook in februari voerden de bonden actie. Toen werd het aanbod aan openbaar vervoer eenmalig verkleind om de gevolgen van de kabinetsplannen zichtbaar te maken.

Directie RET ‘betreurt werkonderbreking’

De directie van de RET is het niet eens met de actie en ‘betreurt dat de reiziger de dupe is van deze werkonderbreking’, staat te lezen op de website. Ook de Maatschappij Voor Beter OV keurt de staking af en noemt het een ‘klap in het gezicht van de reiziger’.

Het kabinet heeft bepaald dat het vervoer in deze drie steden minimaal 120 miljoen euro moet bezuinigen. De drie stadsvervoerders stellen dat de combinatie van verplichte aanbesteding en bezuinigingen zullen leiden tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer.

De Fast Ferry van en naar Hoek van Holland en de Maasvlakte vaart overigens wel volgens de dienstregeling.